mandag den 28. maj 2012

Citronmåne med marcipan - Mad! nr 02




Som jeg skrev igår, så kommer her opskriften på en gammel kending, nemlig Citronmånen :)
Men bare rolig, den er MEGET bedre end den tørre sag fra tanken! ;)
Opskriften er fra magasin Mad! nr. 02 - fra februar og det som gør kagen rigtig lækker, er en smule marcipan og så den syrlige glasur.. 

Citronmåne med marcipan

  • 150 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 100 g marcipan
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • skal af 2 citroner, usprøjtet
  • 100 g hvedemel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl kærnemælk
Start med og tænde ovnen på 185 grader. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og spray kanterne med fedt eller smør med lidt smør. Jeg brugte en 20 cm springform.
Rør smør, rørsukker og groft revet marcipan godt sammen til en jævn masse. Tilsæt æggene og æggeblommen lidt af gangen og pisk godt. Riv citronskallen  fint uden og få den hvide hinde med. (gem citronerne, dem skal du bruge senere).
Bland hvedemel, bagepulver og citronskal sammen og vend det i dejen. Rør kærnemælken i dejen til sidst. 
Fordel dejen i springformen og bag kagen i ovnen i ca 40-45 min (35 min hvis du bruger en større springform). Afkøles på en bagerist.

Mens kagen køler af, skal du lave en citronsirup. 

Citronsirup

  • saften af 1 citron
  • 25 g rørsukker
Bland citronsaft og rørsukker sammen i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 3-5 min under omrøring, til konsistensen er som sirup. 

Prik huller i kagen med en gaffel. Hæld den lune citronsirup ud over kagen og lad siruppen trænge ned i kagen. Lad kagen køle helt af nu.
Når kagen er kølet helt af, kan den pyntes med citronglasur og krymmel.. 

Citronglasur

  • saft af 1 citron
  • 150 g flormelis
  • evt gul farve
Bland citronsaft, flormelis og evt gul farve godt sammen og fordelen ud over kagen. Pynt straks med evt frysetørret hindbær og perlemorskugler. Du kan også pynte med lidt hakkede pistacienødder.. 

Kagen kan med fordel spises stuetemp. eller køleskabskold :)






4 kommentarer:

Maiken/Dronningemad sagde ...

Mums, den ser bare rigtig dejlig klæg ud - elsker citronmåne :)
Maiken

Anne sagde ...

Tak Maiken :)
Den var også tilpas klæg og svampet - hvilket bare blev bedre når den var kold :)

Jimmi sagde ...

Lækker :-)

Anne sagde ...

Tak Jimmi :)