mandag den 29. oktober 2012

Madplan uge 44

Så er det tid til endnu en madplan, ugerne flyver afsted og jeg har fart over feltet :) Jeg kan slet ikke forstå, at jeg er færdig i praktik på torsdag - jeg glæder mig IKKE! Det bliver altså lidt trist, men det må blive et på gensyn og ikke et farvel :)

Men nu til madplanen - ugen kommer til at byde på mange dejlige ting, så igen er det en guide :)

Mandag: Risengrød - YAI!
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Fødselsdagsfest for familie - pålægskagemand + ultimativ KAGE! :)
Torsdag: Min fødselsdag! :) Fejres på Restaurant Pingvin
Fredag: Det som køleskabet har
Lørdag: Venindebesøg hos en meget savnet veninde! <3 
Søndag: Hjem fra weekend besøg, så aftensmaden står åbent

Min uge kommer til at indeholde masser af lækker mad og et dejlig besøg hos min veninde sammen med Maria :) Vi skal besøge Helene, som er flyttet helt til Randers - damn you! Men et besøg, det skal hun have! :)


søndag den 28. oktober 2012

Lakrids fudge



Da jeg var til eksamen i torsdags, havde jeg selvfølgelig gjort en lille lækker mundfuld klar til mine kollegaer. Både fordi eksamen skulle fejres hvis det gik godt eller trøstes hvis det gik skidt, men også fordi at overspringshandlinger i eksamenslæsningen hos mig altid foregår i køkkenet ;)
Så denne her fudge jeg lavede ville jeg arbejde lidt videre med, jeg var nemlig ikke heeelt tilfreds med den anden. Den var lidt for sød til mig, så der skulle noget saltet til. Som den lakrids-tosse jeg er, så skulle der selvfølgelig saltet lakrids deri! :) 




Til en portion som passer i en rugbrødsform skal du bruge: 

Lakrids fudge


  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl brun farin
  • 100 g hvid chokolade
  • 1,5 dl fløde
  • 0,5 dl lys sirup
  • 2 tsk rå lakridspulver fra Johan Bülow
  • 1,5 spsk saltet lakridssirup

Kog sukker, brun farin, sirup og fløde sammen til det bliver en gylden, tyk masse. Der skal røres konstant, så det ikke bræder på. Du kan lave en lille test, for at se om karamellen er klar. Dette gøres  ved at komme lidt karamel på en tsk og komme den ned i koldt vand. Hvis karamellen stivner så den kan formes til en kugle, så er den klar. Dette tager ca 10-15 min.
Når karamellen er klar tilføjes begge slags lakrids og der røres godt. Tag panden af blusset og kom den hakkede hvide chokolade ned i karamellen og rør hurtigt. Massen stivner hurtigt, så der skal arbejdes hurtigt :) 
Kom fudgen ned i en form med bagepapir. 
Kom fudgen til afkøling i køleskabet. Når det er koldt, er det klar til at blive skåret ud i mundrette stykker - der skal selvfølgelig lige smages til ;) 
Opbevares på køl.. 






 Kom ikke her og sig du ikke har lyst til en lille bid? :) 






Den her fudge skal jeg helt klart lave igen til juletid. Den er ikke lige så sød/kvalmen som den anden fudge jeg har lavet, og hvis man er til lakrids, så er den altså lige i skabet! :) 

Den passer jo også perfekt som værtinde gave til julearrangementer eller som en ekstra lille ting til en fødselsdag :) 

fredag den 26. oktober 2012

Biscotti med chokolade


En rigtig lækker efterårs biscotti med mandler og mørk chokolade kan man godt bruge i de her mørke tider. Der er for alvor blevet efterår og igår aftes da jeg var på vej hjem, så kom der sne! Åh ha, det er alt for tidligt. 1 december, så kan vi snakke om sne ;) 
Dog er jeg ligeså stille begyndt og tænke i opskrifter til efteråret og juletiden, og det kommer til gav for en del "prøve-kaniner", som ikke takker nej til en hapser her og der. 

Jeg har længe gerne vil lave biscotti, men jeg er ikke så glad for at købe dem i butikskæder, da de i min smag ikke smager særlig godt. Måske fordi jeg kun har smagt biscotti fra Rom og så min mors - så kan de andre ikke følge trop :)

En opskrift på de her basser skal I ikke snydes for! :) 
Opskriften giver ca 25-30 stk

Biscotti med chokolade

150 g mel
1 tsk bagepulver
110 g sukker
2 æg
Korn af 1 stang vanijle
50 g mørk chokolade, groft hakket
50 g mandler, groft hakket


Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt sukker, vaniljekorn, grofthakket chokolade og mandler. Tilsæt æggene et ad gangen og saml det hele til en ensartet dej.
Del dejen i 2 lige store stykker. Rul dem ud på et meldrysset bord i stænger og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk stængerne lidt flade. 
Bag stængerne i ovnen ved 185 grader i 25 min. 
Tag dem ud og lad dem køle af.
Skær dem i 1 cm tykke stykker. Stykkerne lægges på pladen igen og stilles i den slukkede ovn til tørring til dagen efter eller bages igen ved 120 grader i ca 20 min. 

Opbevar biscottierne i en lufttæt kagedåse og nyd dem til en kop te eller kaffe :)




Med lækre, grove stykker mørk chokolade - YUM! :)







Nu vil jeg liste ud i køkkenet og gøre klar til endnu et macaron project og så skal et sylte-projekt sættes i gang :) 

torsdag den 25. oktober 2012

halvvejs!



Så er eksamen overstået og det gik bare så godt!
Så jeg kan nu stolt sige, at jeg er 50 % sygeplejerske - ret vildt at tænke på, tiden går bare så stærkt!
Dagen er ellers blevet brugt på tøjvask, hygge med min mor og mormor og så lidt butik-kiggeri med min mor :)
Lige nu står den på Andreas Bo - indenrigs og ser snart frem til at sove LÆNGE. Og så står dagen i morgen på macarons bagning og muligvis et lækkert brød :)


Og så får I lige et par billeder af Hr. Smukkesen Taita :)





tirsdag den 23. oktober 2012

Ingefærsmåkager




Der er ikke længe til december og de her småkager kunne godt smage lidt af jul. De smager af masser Ingefær, kanel, honning og nødder - sounds like christmas in my ears! ;)
Men de kan nu sagtens spises uden for julesæson - prøv bare :)

Opskriften giver ca 2 bradeplader


  • 250 g hvedemel (evt mere, jeg brugte nok omkring 320g, men start med 250)
  • 1 tsk natron
  • 85 g rørsukker
  • 2 tsk kanel
  • Saft + skal af 1/2 økologisk citron
  • 115 g flydende honning
  • 75 g blødt smør
  • 30 g frisk ingefær
  • 1 lille æg


Pynt:

  • Hakkede mandler


Bland mel, natron, sukker og kanel i en stor skål. Riv ingefæren fint, kom den i skålen sammen med citron, honning, smør og æg.
Ælt det hele sammen til en fast dej. Rul dejen ud i 2 stænger og pak dem ind i folie. Kom dem i køleskab/fryser i min. 1 time.
Skær tynde skriver af dejstængerne (ca 2-3 mm). Fordel småkagerne på en bageplade med bagepapir. Drys dem med hakkede mandler, tryk dem evt lidt ned i småkagerne.

Bag småkagerne i ovnen ved 190 grader i ca 10 min, til de har fået en gyldenbrun farve.





Tip:
Hvis du ikke er tosset med ingefær, kan du i stedet for komme 15 g lakridspulver og 25 g hakkede hasselnødder eller mandler i.
Det skulle eftersigende blive en lækker småkage med undertoner af lakrids.





mandag den 22. oktober 2012

Madplan uge 43

En ny uge er startet og jeg ved nu ikke helt, om jeg er helt klar. FOR denne uge står på eksamen (IGEN), det er nu på torsdag og synes altid at dagene op til er en blanding af stress og "Rolig nu, det skal du nok klare" - hvem sagde ambivalent? hehe.. Jeg er nu ikke helt bekymret endnu og jeg er stille og roligt startet med at læse op - det er både en praktisk og mundtlig eksamen, så det bliver spændende :)

Men nu til ugens madplan - jeg må være ærlig og sige, at jeg har ikke forberedt noget som helst, så den bliver ikke inspirerende og der kommer muligvis en del rugbrød/havregrød eller wok ind - men igen, hvilke studerende får ikke det?

  • Mandag: Wok med svinekød marineret i Hoisin sause + grønt + glasnudler
  • Tirsdag: Kylling m. kartoffelbåde + blomkål/broccoli/gulerods-blanding
  • Onsdag: Havregrød/rugbrød - aftenen kommer til at stå på læsning, så det skal være nemt og hurtigt. 
  • Torsdag: Åben pga. evt fejring af eksamen
  • Fredag: Evt fisk m. grønt 
  • Lørdag: Rugbrød - er til 4 års fødselsdag om eftermiddagen, så er nok ikke så sulten
  • Søndag: Evt salat/sandwich fra Nadja's :) YUM!



Og noget helt andet, så har jeg overvejet at skifte lidt layout her på bloggen. Vil gerne have en sort baggrund og måske en anden slags "fremvisning" af indlæg og billeder, men det bliver først efter eksamen, ellers bruger jeg ALT for lang tid på det (længe leve overspringshandlinger) - så ved I det, hvis bloggen lige pludselig ser lidt anderledes ud :)

fredag den 19. oktober 2012

Produkter fra Isis


En masse lækre sukkerfrie produkter :)


Jeg modtog i sidste uge denne skønne pakke fra Isis, dog med en lille uventet drejning, som I kunne se HER.. :)
Perfect Fit som bruges til at erstatte sukker+fedt i bagværk, var desværre gået i stykker, en skam for havde ellers planlagt at skulle bage lidt med det - også for at se, om det bliver for sødt i smagen i det færdige resultat :) 
Resten af pakken var dog intakt og sagerne ser meget fristende ud! :)
Især Isis nye chokolade der er sødet med Stevia, glæder jeg mig meget til at smage - har kun hørt positiv om den! :)
Og deres nye cookies med appelsin og lækre Nellie Dellies (Yai 2 med lakrids! Perfekt for en lakrids-elsker som mig!) ser mine smagsløg også frem til at prøve.
Som Maj spurgte efter så er light produkter ofte fyldt med diverse kemikalier, for at erstatte sukkeret - sådan vil det jo som oftes være, da sukker+fedt skal erstattes af noget andet.
Isis bruger som fyldestof Polydextrose, som er baseret på majs og anvendes til at give viskositet og tekstur i kaloriereducerede fødevarer. Så man skal selvfølgelig gøre op med sig selv, om man vil spise produkter med fx fyldestof i - men altså i almindelig slik er der også farvestoffer og diverse E-numre, så jeg personligt tager det ikke så tungt med det Isis bruger i deres produkter.




Pakken bestod bl.a af:

  • Chokolade Mousse
  • Mørk chokolade sødet med Stecvia - en med vanille, jordbær og alm. smag
  • Banan-Lakrids bolcher
  • Cookies med Choko-appelsin smag
  • Nellie Dellies 4 slags
  • Perfect strø 
  • 2 Free Crunch bar med karamel






Når jeg får smagt nogle af produkterne, kommer der en lille personlig vurdering om, hvad jeg synes om produkterne :)



torsdag den 18. oktober 2012

Madglad - Arv eller miljø??


Ja ud fra de her billeder, så kan det godt tyde på, at begge dele spiller ind ;)
De her lækre sager har min mor kreeret til en værtinde gave og hvis I spørger mig, ja så er det en perfekt værtinde gave :)
Min mor har i den grad påvirket mig til min glæde for madlavning og giver altid et råd eller to med på vejen..
Jeg må i hvert fald sige, at jeg er ret glad for, at jeg har fået et gen fra min mor, som hedder MADGLAD! :) 












mandag den 15. oktober 2012

Madplan uge 42

Så er det tid til endnu en madplan og forrige uges madplan holdte nogenlunde stik :)
Jeg prøver på at spare en del den her måned, da jeg har fødselsdag d. 1 november og skal have 3 hold gæster regner jeg med og det bliver ikke billigt. Så der må spares nu :)

  • Mandag: Kylling, grønne bønner og kartofleskiver
  • Tirsdag: Friske forårsruller - mine forældre kommer til aftensmad
  • Onsdag: Rester af forårsruller
  • Torsdag: Græskar suppe fra fryseren
  • Fredag: Kotelet, brune ris og grønsager
  • Lørdag: Aftenvagt i praktik
  • Søndag: Tøm køleskabet eller rugbrød m. fiskepålæg



Ikke verdens mest vilde madplan og der er vist ingen tvivl om, at de friske forårsruller er det bedste på madplanen :) hehe..

Om lidt skal jeg mødes med min mor nede i byen og snage lidt i butikkerne :) Og så står den vist på en omgang bodyfit i aften, har holdt 5 dages træningsfri, da jeg pludselig var fyldt op med alt for mange planer og kunne ikke overskue at træne om aftenen. Så i gang igen! :) 



Og så skal I ikke snydes for et billede af smukke fyren :) 

søndag den 14. oktober 2012

Græskar-chili suppe

Græskar-chili suppe var på denne uges madplan og I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift. Billedet bliver fra Instagram, da jeg ikke havde mit kamera ved hånden. Nogle gange er det også rart ikke og skal gøre det helt store ud af billederne :) Der synes jeg især Instagram er god, da der er mange fine effekter man kan sætte på :)


Suppen blev lavet efter hvad der var i mit køleskab og den blev så god! :) Hvis man er glad for stærk mad, så vil jeg skifte den grønne chili ud med en rød :) 

Græskar-chili suppe 1 stor portion ca 4-5 pers


  • 1 hokkaido græskar
  • 2 store gulerødder
  • 3 kartofler
  • 1 grøn chili
  • 1 løg
  • 2 bouillon terninger - jeg brugte grønsag + høns
  • Ca. 1 - 1 1/2 L vand
  • 1/4 L madlavningsfløde 8 %
  • Salt, peber
  • 1,5 tsk stødt chili
Halver græskarret og udhul det for kerner. Skær græskarret med skræl i grove tern. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem ud i grove stykker. Snit løget og chilien - jeg fjernede kernerne, da jeg ikke er helt vild med stærk mad. Svits løg, chili og stødt chili pulver i lidt olivenolie. Når løgene er klare så tilsættes græskar, kartofler og gulerødder. Dæk grønsagerne med vand og kom bouillon i. Lad suppen koge til grønsagerne er møre - det tager ca. 20 min. Når grønsagerne er møre, så skal suppen blendes. Kom madlavningsfløden i suppen og smag til med salt og peber. Varm suppen godt op og så er den klar til servering.

Jeg serverede suppen med lidt ristet græskarkerner og sprød stegt kyllingetern samt et stykke groft brød. 

Suppen er en rigtig efterårssuppe og smager dejligt, hvis man er til sødmen fra græskarret. Dog vil jeg sige, at chilien er med til at bryde det søde :) 



lørdag den 13. oktober 2012

Vanilla-almond fudge


Stærkt inspireret af Linn der har en smuk, inspirerende og sjov blog! :)


Da jeg så for godt en uge siden, at Linn havde lagt Fudge ind på hendes blog, så måtte jeg bare prøve det. At jeg helt tilfældigt havde lidt fløde tilbage fra de skønne hindbær Sarah Bernard, jamen så blev det en hurtig beslutning ;)
Jeg valgte dog at tilsætte lidt ristet, saltet mandler for at bryde alt det søde fra den hvide chokolade, så I får opskriften, som jeg lavede den :) 



Vanilla-almond fudge: 



  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl brun farin
  • 100 g hvid chokolade
  • 1,5 dl fløde
  • 0,5 dl lys sirup
  • 1,5 håndfuld saltet mandler - groft hakket

Kog sukker, brun farin, sirup og fløde sammen til det bliver en gylden, tyk masse. Der skal røres konstant, så det ikke bræder på. Du kan lave en lille test, for at se om karamellen er klar. Dette gøres  ved at komme lidt karamel på en tsk og komme den ned i koldt vand. Hvis karamellen stivner så den kan formes til en kugle, så er den klar. Dette tager ca 10-15 min.
Når karamellen er klar, tag da gryden af blusset. Kom den hakkede hvide chokolade og de saltede mandler ned i karamellen og rør hurtigt. Massen stivner hurtigt, så der skal arbejdes hurtigt :) 
Kom fudgen ned i en form med bagepapir. Jeg brugte 1 rugbrødsform og det passede fint til den her portion.
Kom fudgen til afkøling i køleskabet. Når det er koldt, er det klar til at blive skåret ud i mundrette stykker - der må gerne smages efter ;) 

Opbevares på køl.. 






Hvem kunne ikke spise sådan et stykke?
Ja jeg kunne altså godt - og det kunne mine kollegaer også. Dåsen var i hvert fald tom, da jeg mødte ind næste dag :) Dejligt.. 



torsdag den 11. oktober 2012

Sarah Bernard med hindbær, hvid chokolade og lakrids



Lavet på lækre produkter fra Odense Marcipan..






Jeg har nemlig været en af de heldige til at teste et af deres nye produkter, som nu er at se i butikkerne.
Odense Marcipan fører nemlig et nyt koncept:

ODENSE Kageblandinger - gør det let at gøre det lækkert
  • Kransekage masse
  • Chokoladedrøm
  • Kokosdrøm
Varianterne fåes i en smart pose, hvor der ude i spidsen er en tyller(dog ikke chokoladedrøm), så massen er klar til brug med det samme. Pres massen ud i små kager og bag dem enten som de er eller se deres hjemmeside efter lækre opskrifter. De skal kun bages i 10-15 og så har du kage - det må man sige er let! :)
Jeg er meget tilfreds med smagen i kransekagen, den er ikke alt for sød og kvalmen, som jeg synes at kransekage godt kan blive. Men den smager nu heller ikke ligesom min mors, da hun i mine øjne er mesteren i kransekage - men sådan er det jo nok tit ;)
Dog vil jeg sige, at hvis jeg ikke har mulighed for at lave det selv eller få noget kransekage af min mor, så vil jeg anvende Odense Marcipans kransekage.

Jeg synes at massen var nem og få ud af posen og var vildt med, at der fulgte en tyller med, så man fik smukke kager :)

Jeg valgte, at bruge kransekagemassen til små, syndige, feminine kager, som skulle (helst) imponerer de nye kollegaer lidt, da de havde hørt små rygter om, at jeg godt kunne bikse søde sager sammen :)
Og jeg må sige, at de gjorde deres job! :)
En kommentar fra psykiateren som skulle gå stuegang var, at jeg var i den forkerte branche. For sygeplejersker kan vi altid få, men gode konditorer hænger ikke på træerne - sikke en kompliment! Meeeen jeg holder mig nu til valg af erhverv - indtil nu i hvert fald :) 





Udover det der er på billedet ovenover, så anvendte jeg også 1/2 dl hindbærsirup og 2 stk husblas.

Sæt 2 dage af til at lave de her små basser :) 

Men til ca 28 små hindbær Sarah Bernard



  • 1 pose Odense kransekage masse
  • 1/4 L fløde
  • 1 vaniljestang
  • 200 g Odense hvid chokolade - hakket
  • 1/2 dl hindbær sirup
  • 1 lille håndfuld frysetørret hindbær, blendet til fint pulver
  • 2 stk husblas


Til overtrækning:


  • 200 g Odense hvid chokolade
  • Frysetørret hindbær
  • Rå lakridspulver fra Johan Bülow

Dag 1:

Start med at lave hindbær cremen. Fløden varmes op til kogepunktet sammen med kornene fra vaniljestangen + den tomme stang. Smelt herefter den hvide chokolade deri. Når chokoladen er helt smeltet, så skal husblassen tilføjes. Husblassen skal udblødes i lidt koldt vand i 10 min inden den tilføjes. Pres alt vandet af husblassen! Kom hindbær siruppen og hindbærpulveret ned i flødemassen. Sigt herefter blandingen gennem en sigte og kom film ned på cremen, for at forhindre at der skal danne kondens under køling. Cremen skal herefter køle i min 6 timer, men gerne til næste dag. 

Til bundene gøres 1-2 bageplader klar. Ovnen tændes på 175 grader (varmluft) og der trykkes ca 28 små kransekager ud - ca på størrelse med en 5 kr. Tag en teske, fugt den med lidt vand og tryk kagerne flade. De skal være ca 3 mm høje, vil jeg gætte på mine var. 
Bag kagerne i 5-8 min, til de er let gyldne.
Opbevar bundene i en lufttæt beholder efter afkølingen.



 Så nemt med færdig kransekage masse! :)









Dag 2: 

Cremen piskes let op til en luftig mousse/creme. Kom en 1cm tyller i en engangs sprøjtepose og fyld cremen deri. Jeg bruger en lille klips fra IKEA til at klemme på, så cremen ikke kan flyde opad posen, når man trykker cremen ud :)

Stil bundene klar og klem cremen ud i en cirkel-agtig bevægelse eller i et let, konstant tryk, mens du løfter posen stille opad. 
Når de alle er blevet fyldt med creme stilles de i fryseren i ca 20-30 min. På den måde bliver de nemmere at overtrække med chokolade. 


2/3 del af den hvide chokolade smeltes over vandbad, hvorefter den resterende 1/3 del tilføjes bagefter. Tag kagerne ud af fryseren og nu begynder alt det sjove ;)
Gør de frysetørrede hindbær og lakridspulveret klar, så du hurtigt kan drysse lidt over inden chokolade størkner.
Fordel ca 1 - 1 1/2 tsk hvid chokolade over hver kage, hvor du kan bruge tsk til at fordele chokoladen hele vejen rundt. Drys lidt frysetørret hindbær og lakrids pulver på med det samme.

Opbevar kagerne på køl - vil tror de kan holde sig i ca 1 uge, men der blev total udsolgt samme dag, så jeg har ikke afprøvet holdbarheden :) 







Det er en lille fyldig, feminin kage som smager SKØNT af hindbær og vanilje. Men det er også en kage, som man ikke skal have mange af - for en med en sød dessert tand, vil jeg gætte på man kan spise 2 ;)

onsdag den 10. oktober 2012

Pakke fra Isis






Jeg har modtaget så fin en pakke fra Isis med en masse lækkerier, som jeg vil anmelde her på bloggen og havde håbet, at jeg skulle ud i køkkenet og eksperimenterer med Perfect fit, som er et sukker/fedt erstatningspulver i fx bagværk.
DOG har Post Danmark valgt at være så voldsom mod pakken, at Perfect fit var gået i stykker og alt indholdet i pakken var helt hvidt og perfect fit bliver lidt klisteret, når det kommer i kontakt med fugt.
Det er så irriterende! For Isis kan jo ikke gøre ved at kassen er blevet kastet rundt med.
Jeg ærger mig bare sådan, for nu kan jeg ikke eksperimentere i køkkenet :( 

Men i løbet af de kommende uger, vil jeg anmelde lidt forskelige produkter fra Isis - selvfølgelig med min helt egen holdning :) 

DET ER EN OMMER, POST DANMARK! 









tirsdag den 9. oktober 2012

Champignon suppe


Noget af det bedste ved efteråret er, at det nu er suppetid :) 
Så snart der regner og blæser lidt uden for, så har jeg altid lyst til enten suppe eller risengrød - i de fleste tilfælde bliver det til en gang suppe.


For et stykke tid siden biksede jeg denne her lækre champignons suppe sammen, og den blev cremet og lækker, og smagte dejligt at champignon - suppen er perfekt sammen med et godt stykke brød til.

Suppen er meget med og lave og kræver få ingredienser - smart and cheap :)

Champignons suppe 3-4 pers


  • 1 bakke champignon eller 500 g
  • 2 små porrer eller 1 stor
  • 1 løg
  • 1,5 L vand
  • 2 bouillion terninger - jeg brugte grønsagssmag
  • 1/4 L madlavningsfløde - jeg brugte 8 %
  • Salt & peber
  • Maizena til jævning - jeg brugte 1,5 tsk
  • Persille til garniture
  • Et godt suppe brød vil passe dejligt hertil

Vask og skær champignons i skiver. Snit løg og porrer fint og svits dem i lidt olie til løgene er bløde, uden at tage farve.
Tilsæt vand og bouillion, hvor efter champignons tilføjes. Kog suppen i godt 20 min. Tilsæt madlavningsfløden og smag suppen til. Jævn herefter suppen og server med lidt persille på toppen. Hvis den skal gøres lidt mere "mande-venlig" kan lidt stegt bacontern tilsættes sammen med persillen - det vil klæde suppen lækkert :) 




I dag har været en lidt dum dag for mig. Typisk at jeg booker mig selv for meget op, og det gav bagslag i dag i praktik. Min vejleder og jeg blev enig om, at jeg skulle tage hjem kl 11. Havde det simpelthen bare ikke ret godt, mit hoved bankede derud af og havde det generelt skidt. Er godt nok lige øget i styrke i linserne, igen, igen, så det har bestemt også en indflydelse.
På vejen hjem tog jeg forbi posthuset, da der ventede en pakke fra Isis til mig - dog har Post Danmark været så voldsomme, at den store bøtte med perfect fit, som jeg skulle bruge til at eksperimenter med sundere kager, var gået total i stykker og der var fyldt med pulver over alt! Så dårligt at de ikke kan passe lidt bedre på pakkerne!
Og nu kan jeg ikke bruge det perfect fit til at eksperimentere med, ÆV! 
Resten af pakkens indhold var der heldigvis ikke sket noget med, andet end det lige skulle have en lille vask med kluden ;)

mandag den 8. oktober 2012

Madplan og bloggens problem er forhåbentlig løst! :)

Der ser ud til at problemet med at I kunne få adgang til bloggen, uden at I blev advaret om mulig malvare på bloggen er væk igen! :)
Jeg har ikke fået advarslen i 2 dage og har som sagt, ikke haft materiale fra den hjemmeside, som google mente sendte malvare til min blog.
Vil I ikke smide en kommentar/mail hvis I stadig oplever problemet?


Men nu til madplanen - sidste uges madplan gik helt i vasken, da jeg var ude og spise hos en veninde, bukkede under for salat-trang fra Nadia's og fik ustyrlig lyst til havregrød - så nu prøver jeg igen :) 


Madplan uge 41 




  • Mandag: Græskar-Chili suppe m. paprika kylligetern og græskarkerner
  • Tirsdag: Græskar-Chili suppe m. paprika kylligetern og græskarkerner
  • Onsdag: Spisning hos en veninde
  • Torsdag: Rugbrød eller suppe - skal være nemt og hurtigt pga. sen træning
  • Fredag: Kyllingebryst m. grønsagsblanding
  • Lørdag: Høstfest hos mine forældre
  • Søndag: Åben for ideer



Som I kan se, så er min madplan meget lidt inspirerende og varierende i denne uge. Dog vil jeg sige at suppen er et hit, så det er slet ikke skidt at den er på madplanen et par dage :)


fredag den 5. oktober 2012

Har I dette problem, når I klikker ind på min blog?

Jeg har i flere dage været ved at finde ud af, om der er en fejl ved bloggen.
I tirsdags begyndte et problem for en del med at komme ind på bloggen, da der kommer et advarsel frem. Advarselen handler om at der muligvis skulle være malvare på min blog, som den skulle have fået af grinandbakeit . com.
Jeg har bare ikke været derinde på den side og jeg har ingen links refereret til den side. 

Har kørt virusprogram på min computer og der er intet at finde.
Og har en del veninder, som sagtens kan klikke forbi uden problemer - men de bruger heller ikke Google Chrome som internetside. Alle som bruger Google Chrome skulle få en advarsel frem.

Problemet irriterer mig grænseløst, da der er rigtig mange læsere som ikke tør klikke sig ind. Jeg kan ikke se, at der skulle ske noget ved det, men kan godt forstå man vil være forsigtig.
Jeg har kontaktet Google for at få dem afklaret, hvorfor der bliver ved med at komme en advarsel. MEN det kan tage dem op til 90 dage, for at bearbejde min forspørgelse, så nu overvejer jeg at starte en ny blog op. TRÆLS, men jeg gider ikke at døje med sådan noget her. Jeg overvejer det kun at starte en ny blog, for nu har jeg haft Anneshyggested i 1,5 år og synes den er lige som jeg vil..

Og tidspunktet kommer rigtig træls, da jeg har en lækker opskrift med Odense produkt jeg fik tilsendt og har også en anden lille ting, som jeg vil teste og anmelde. Dårlig timing!


Men folkens, det jeg vil med det her indlæg er at vise, at jeg er klar over, at der kommer en advarsel frem - og for at gøre jer opmærksomme på, at jeg INTET virus har kunne finde siden tirsdag.. 


God fredag! :)

mandag den 1. oktober 2012

Cremet wok med tigerrejer og mango


Mmmmh siger jeg bare! Den her ret, den er fuldstændig lige i skabet, især hvis du spiser de lækre grov nudler fra Santa Maria, de passer perfekt til den her smækre sovs, der bliver ud af chilien og madlavningsfløden.
Retten tager ingen tid at lave og så er den spækket med flotte farver, hvilket jo bestemt ikke gør noget, da vi jo også spiser med øjnene ;) 

Jeg har fundet opskriften hos Arla, men jeg har lavet lidt om hist og pist, så skriver den, som jeg lavede den. 





Cremet wok med tigerrejer og mango 2 pers

  • 2 brikker grov nudler 

  • 250-300 g pillet tigerrejer
  • 3 rødløg skåret i kvarte
  • 300 g friske grønne bønner (frosne kan sagtens bruges)
  • 1/4 L madlavningsfløde 8 %
  • 1/2 mango i stave
  • 1 rød chili fint hakket % kerner
  • 10 cm frisk ingefær, revet fint
  • Salt
  • Lidt olie til wokken
Varm wokken godt op ved kraftig varme.
Kom lidt olie i wokken og steg chili og tigerrejerne i ca 1 min, til de er svag pinke på overfladerne.
Tag dem op af wokken og stil dem til side. 
Svits nu rødløg og bønner godt i den varme wok. Tilsæt madlavningsfløden, ingefær, mango og rejerne. Varm retten godt igennem i ca 5 min, så bønnerne stadig er lidt bid i og rejerne er tilberedte.
Kog grov nudlerne efter anvisning på pakken.

Hvis du ikke er til varm mango, så tilsæt den friske mango som garniture i stedet. Varm mango kan smage lidt specielt, så hvis du er usikker på det, så anvend den friske på toppen af retten i stedet :)

Server straks retten, mens den stadig er dampende varm og NYD det - det smager fantastisk! :)
Der er til 2 sultne personer i opskriften :)







Madplan uge 40

Så er det tid til endnu en ny uge, tiden flyver altså afsted de her dage, det er næsten ikke til at følge med!
Som forventet så holdte madplanen ikke helt 100 % i sidste uge, det er som om, at den dag hvor jeg sætter rødbedesalat på menuen, så har jeg ikke tid til at stå og ordne de farverige basser - og det er ikke fordi jeg ikke kan li rødbeder ;) 

Så jeg prøver igen i den her uge at sætte den på menuen :)
Jeg er ikke helt sikker på alle dagene, så det bliver lidt en guiden denne gang :)



  • Mandag: Wok m. tigerrejer, rødløg og grønne bønner
  • Tirsdag: Wok m. tigerrejer, rødløg og grønne bønner
  • Ondag: Hokkaido suppe
  • Torsdag: Hokkaido suppe
  • Fredag: Salat m. rødbede
  • Lørdag: Noget med kylling evt. thai-inspireret kyllinge kødboller
  • Søndag: Rester

Mandag+tirsdag bliver en enganger, det smagte så lækkert og opskrifter kommer formentlig op på bloggen i dag. Jeg har lidt af et stramt program i dag. Smutter afsted til praktik om 2 min, den står på bodyfit i dag og så skal jeg give lidt undervisning i medicin i morgen, så det skal der også helt styr på. Puuuh fart over feltet, men sådan kan jeg bedst li det! :)
Fremlæggelsen af opgaven, så jeg kan gå til eksamen, gik forresten ret godt! Yai..

Ha' en rigtig god dag!
Og jeg glæder mig til at se, hvad jeres madplaner står på, det giver sådan en dejlig inspiration :)