mandag den 30. april 2012

Saftig bøf med parmesan-bønner og sød kartoffel


En af fordelene ved at have forældre med landbrug er helt klart vores forbrug af lækker og egenopdrættet kød fra køer og grise. Så en god bøf har jeg nem adgang til, uden at det skal koste mig dyredomme og vores hakket kød smager i mine smagsløg bedre end i butikkerne og med lav fedt procent - ikke tosset :)
Så en god bøf er ikke sjældent set i mit køkken :)

Her har jeg spist bøffen med grillet, grønne bønner. Bønnerne har fået 15 min i ovnen med lidt olivenolie og salt, hvorefter parmesan blev drysset over dem, da de kom ud af ovnen.
Den søde kartoffel er blevet bagt i ovnen med lidt olivenolie og salt i ca 20 min - kommer an på hvor tykke skiverne er.. 


Og kom i dag til og fejre at vi har fået løn :)
I Netto havde de nemlig Gringos hjemmebag - og andet godt med bær og frugter til kun 50 kr! :) Så med hjem kom den, samt 2 smukke dåser i lyserød + lysegrøn, som var et spottilbud i sidste uge :)

Pasta med rå tomater, rucula og oliven



Den anden dag lavede jeg nok den bedste vegetar pastaret jeg har fået. Jeg fandt inspiration hos Jamie Oliver, men har tilføjet fetaosten selv, ellers så fulgte jeg hans opskrift. Retten er ultra nem, det tager kun 10 min fra du går i gang til at retten er serveret, og når hverdagen er presset, så er det skønt, at man har nogle retter i ærmet, som ikke tager lang tid og lave.. 

2 pers:

  • En god håndfuld pasta
  • 3-4 pæne, modne tomater
  • 1 håndfuld friske basilikum blade
  • 10-12 oliven
  • 50-100 g fetaost
  • 1-2 håndfulde rucula
  • ½ tsk tørret oregano eller frisk
  • 1 spsk balsamico
  • 3 spsk olivenolie
  • Havsalt og peber
  • Parmesan

Kog pastaen efter anvisning på pakke.
Skær tomaterne, fetaen og oliven, hak basilikummen og kom dem i en skål. Bland balsamico, olivenolie, oregano, salt og peber og hæld det over tomatblandingen. Tilsæt rucula og vend det hele godt ind i dressingen.
Når pastaen er kogt færdig, hældes vandet fra og pastaen tilsættes straks tomaterne, da varmen fra pastaen får smagen frem i saucen. Du kan evt. tilsætte lidt af pasta-vandet, hvis du synes retten mangler væde. Anret pastaen og riv parmesan over pastaen. Spis salaten sammen med et stykke lækkert brød.. 

Lyder det ikke nemt og sundt?? :)




Velbekomme :) 


søndag den 29. april 2012

Frellsens chokolade





Igår blev jeg forkælet af en patient på enhver chokolade elskers drøm - nemlig med denne skønhed her! 




Jeg føler nogle gange, at jeg bare har verdens bedste patienter - ej så skønne de er ! :)
Og at det lige var flødebollen med hindbær smag og hvid chokolade var bare perfekt. Jeg fik flødebollen kl. 10 og kl 23, da jeg havde fri kunne jeg ikke hurtig nok komme hen i køleskabet efter skønheden her :)
Jeg ville have spist den igår som belønning for 16 timers arbejde, men gemte den til i dag og den smagte så fuglene synger :)


Lige nu har jeg en omgang boller til hævning og Californication kører henover skærmen, mens jeg skal til og svinge støvsugeren :)

Græsk kylling og grøn salat med avocado+tranebær


 I sommers var jeg en tur på Rhodos hvor jeg købte en masse krydderier, hvor i blandt denne kylling krydderi kom med hjem og det dufter bare SÅ godt! :)
 En 1/2 kylling, lidt olivenolie og masser af krydderi. Du kan sagtens lave din egen græske kylling krydderi. Du blander oregano, timian, citron peber og muligvis en anden krydderi, hvis du synes det mangler :)
Og så blev kyllingen serveret med en grøn salat, som bestod af Iceberg, tomat, avocado, tranebær og lidt feta.
Dejlig mættende aftensmad, ja jeg kunne slet ikke spise op! Så det mætte godt, selvom der ikke er noget kulhydrat til retten :) 





Igår fik I ikke et ekstra indlæg for jeg valgte og fortsætte min 8 timers vagt til en 16 timers vagt. Der var drøn travlt igår og afdelingen kunne ikke få kaldt personale ind, og så sprang jeg altså til.. Der er ikke sådan når der bliver meldt 6 nye patienter, hvor mange af dem er meget syge.. 


Så i dag har jeg sovet helt til kl. 9.30 og sidder nu med store, hævede øjne og kigger blogs, mens jeg drikker en varm latte :)
Dagen i dag skal stå på lektier, brød bagning, muligvis kagebagning - har planlagt kagebagning siden onsdag og har ikke haft tid endnu, oprydning og så vil jeg ud og gå en laaaang tur i det gode vejr :)



Hvad har I af planer denne skønne søndag?? :) 

lørdag den 28. april 2012

Changed plans..



 - Smukke store, hvide roser min kære mor gav mig efter eksamen :)




Min lørdag blev ændret efter mine planer. Jeg havde længe glædet mig til og sove længe, men det har jeg skudt en hvid pil efter - heldigvis på den gode måde :)
Jeg blev tilbudt og fortsætte videre i en nattevagt igår, men da jeg havde været oppe siden kl. 5.10, kunne jeg ikke lige magte at jeg først havde fri kl. 7.15. Men da de så tilbød en dagvagt i stedet, ja så sprang jeg til! :)



Senere i dag står den på ladies Night Out ved min søde veninde Lotte. Vi har all black tema og Lotte og jeg laver aftensmad til os alle - det bliver så hyggeligt :)
Men tror nu nok at jeg kan sove søndag ;) Foruden rengøring, lektier og helst en træning også - jeg ligger vidst ikke på den lade side :)





Rigtig god lørdag til jer - der kommer mulighed et indlæg senere, men det er ikke sikkert, at jeg kan nå det :)

fredag den 27. april 2012

Tomatsalat med rødløg, feta og basilikum


En let og enkel salat som altid smager lækkert :)
Og nu når det gode vejr er på vej, så betyder det også, at tomaterne snart smager af mere. Der er ikke noget som en selvdyrket tomat, som har smækket sig i sommersolen :)

Til den her tomatsalat har jeg brugt 2 slags tomater. Jeg vil helst have haft nogle i forskellige farver eller former, men det var ikke til og opdrive da jeg var ude og handle..

Tomatsalat med rødløg, feta og basilikum 4-6 pers

  • 7-800 g blandet tomat. Jeg brugte San Marzano tomater og cherry tomater.
  • 1 rødlæg 
  • 200 g feta
  • 1-2 håndfulde frisk basilikum
  • evt. en dressing lavet på en god balsamico og olie :)
Skær tomaterne som du har lyst til og skær rødløget i skiver. Lav evt. en dressing og hæld dette sammen med tomaterne, rødløget og fetaen og lad det marinere i 1 times tid inden servering. Top salaten af med masser af frisk basilikum, som sætter prikken over i'et :) 

Vil du gerne have et gratis VIP Menucard??

Og helt uden binding?? 
Så KLIK HER! :)



Jeg har stadig mulighed for at give jer SKØNNE læsere et gratis VIP menucard i 1 år UDEN BINDING! :)

Lige lidt om Menucard:


MenuCard VIP koster normalt 499kroner.
MenuCard er et rabatkort, der hver dag giver 30-50% rabat på 180 restauranter i landet. Der kommer flere restauranter til hver uge, og der er ellers gode tilbud.
Skynd dig at få et kort, mens jeg kan give det gratis. :)
Når kortet er ved og være udløbet, så får du en mail, hvor du skal vælge om du vil fortsætte som VIP = 499 kr ELLER om du vil fortsætte til 0 kr = begrænset mulighed og denne mulighed kan du sagtens vælge, og så er det uden binding :) 



Få kortet ved og tilmelde dig på dette link:
http://www.menucard.dk/gratis2453
Og meld gerne dine venner, familie og studiekammerater til! :) 

torsdag den 26. april 2012

Scrambled eggs med laks og tomatsalat


En ægte reste-morgenmad som smagte fortrinligt :)
Da jeg lavede laks med middelhavs smag skulle laksefileten udhules og jeg gemte selvfølgelig laksen i vaskeægte Stop Spild af Mad ånd :) 
Tomat salaten er også en rest og der kommer en lille opskrift med den enten senere eller en af de kommende dage :) 

På en studiedag hvor man har ekstra tid til morgenmad, så vil jeg helst spise noget andet end et stykke knækbrød og et æble :)
Så i sidste uge fik jeg denne lækre morgenmad :)

Scrambled eggs: 1 pers

  • 2 æg
  • 1/2 dl mælk eller vand
  • salt og evt. hvid peber (du kan sagtens bruge sort, men rent udseendes mæssigt er det flottest med hvid peber)
  • tilsæt evt. en smagsgiver: fx purløg, ost, chili, laks, basilikum ect .
Ingredienserne piskes let sammen og steges ved middelvarme på en pande. Æggene er færdige når de stadig ser lidt "levende/bløde ud", da de ellers bliver total gennemstegt og det er altså ikke lækkert med en gang tør scramled eggs ;) 

Laksen har jeg krydret med lidt salt og stegt på panden i ca 3 min i lidt becel og serveres straks eller lad laksen køle helt af og brug det som pålæg eller oven på en salat :)
Laksen vil også være meget lækker til brunch :)




Senere i dag står den på arbejde for mig. Jeg har studiedag, men har nu lidt travlt alligevel. I morges var jeg i Rema1000, da der var nogle vildt gode tilbud. Derefter ned og mødes med nogle piger fra klassen for og tage kopier til pensum, nu sidder jeg med kaffe, blog og lektier. Og så er det tid til arbejde derefter :)
Og håber jeg kan klemme en lille oprydning og muligvis en kage-bagning ind, men tror ikke jeg kan nå det - nu må jeg se :)


onsdag den 25. april 2012

Ugens brød: Rugbasser aka. Minirugbrød


Perfekte til madpakken, morgenmad eller når den lille sult melder sig. 

Jeg bagte disse Rugbasser (ja det hedder de ;)) her den anden dag, for med en lækker, lækker Mr. Ken stående, så er det som om, at en skive rugbrød bare ikke er nok og have med i madpakken ;)
Opskriften er fra min nye følgesvend Gyldendals Bage. Jeg lyver ikke hvis jeg vil lave stort set alle opskrifter derfra, hvilket er sjældent at jeg vil det i en kogebog. Men denne bog bugner af brød som jeg vil bage, kage som jeg vil smage og tærter som jeg vil servere :)
Disse Rugbasser er super nemme og lave og de smager af noget :)

Rugbasser 16 stk

  • 50 g gær
  • 50 g smør/margarine (bruger margarine i brød og nogle kager, det er bare billigere og i brød synes jeg ikke, at jeg kan smage forskel)
  • 2 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 350 g rugmel - jeg brugte Amo Evolo
  • 50 g knækkede hvedekerner - jeg brugte Finax's hvedekerne.
  • ca 350 g hvedemel
  • 1 dl havregryn til drys
Smørret smeltes i en gryde eller i mikroovnen og vand og mælk kommes i smørret og det skal blive lunt, før det hældes i en skål sammen med gæren som røres glat. 
Rør salt, rugmel, hvedekerner og det meste af hvedemelet i. Rør dejen godt og lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse - jeg gav min dej ca. 40 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord. 
Del dejen i 4 portioner og til dem til flutes, som sættes tæt på en plade med bagepapir. Skær flutene igennem på tværs, så der bliver 16 små. Efterhæves tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Pensle stykkerne med vand og drys med havregryn, der trykkes let ned i dejen for og hænge ved.
Bag rugbasserne på næstnederste rille i forvarmet ovn på ca. 200-225 grader i ca 20-25 min. Afkøles på rist.
TIP: Sæt en aluform med vand i ovnen, det gør brødene mere gyldne.





Disse basser her er perfekte til madpakken, da de giver en dejlig mæthed og energi, så man kan koncentrere sig i skolen ;)
Her er basserne lagt sammen med salat, rød pesto og paprika-kyllinge bryst hvilket smager lækkert sammen :) 

Min kære veninde Maria fik et par basser med hjem til hendes madpakke, og de blev godkendt både af Maria og af Hr. Kæreste :)

Så Kære læser - ud i køkkenet! :) 





Græsk yoghurt med jordbær og hindbær coulis



Super lækkert som morgenmad, brunch eller et lille mellemmåltid, og det er  virkelig comfort food for mig, da det er nemt, smagsfuldt og lækkert :)
Jeg havde stadig lidt hindbær-hyldeblomst coulis tilbage og det skulle ikke gå til spild.
Så en portion græsk yoghurt blev kærester med et par jordbær og en sjat hindbær coulis. Dét er lige med sommer for smagsløgene! :)
Det er ikke den store "videnskab" inden for mad, men det smager ikke desto mindre fantastisk og er en sund og vitaminfyldt måltid :)


Dagen i dag er hardcore i skole med endnu en gang psykologi og pædagogik, stoffet er tungt og der er meget læsning, men jo længere vi kommer hen i undervisningen, så falder brikkerne nok på plads :)
Hvad har I af planer for i dag? :) 

tirsdag den 24. april 2012

Bananpandekager med hindbær coulis




Den anden dag kiggede 2 overmodne bananer søgende op på mig og så skulle de da trylles frem til lækre bananpandekager! :)
Jeg havde stadig en lille sjat hindbær-hyldeblomst coulis tilbage fra middagen med min familie, så det blev altså til en lækker morgenmad sammen med pandekagerne. Det let syrlige hindbær komplimenterede de søde toner fra bananerne rigtig godt. 
Jeg fik 6 pandekager ud af portionen, men man bliver mæt af ca. 3 stk - men så er eftermiddags snacken reddet ;)

Bananpandekager 6 stk:
  • 2 meget modne bananer
  • 2 æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 - 1 1/2 spsk mel
Ingredienserne blandes godt sammen og pandekagerne bages i ca. 1 min på hver side på en non-slip pande. Spises med eget valg af topping, men jeg kan varmt anbefale hindbær coulis :) 

Tirsdag formiddag..


Dagen i dag lægger ud med psykologi og pædagogik i skolen, det er altså hårdt og starte tirsdag så hårdt ud. Ikke desto mindre så bliver dagen lidt bedre af, at jeg har nybagt brød med i madpakken ;)

I dag bliver stille og rolig, er sent hjemme de her dage fra skole, igår var klokken 16.35 før jeg var hjemme - så er der altså ikke meget tilbage af dagen. 
Altid noget at der er mere lyst om aftenen, så man kan nyde dagen lidt mere end i vinterhalvåret. I dag kommer til og stå på lektier, da vi bliver bombaderet med læsning. Og så skal der altså ryddes op i det lille køkken, alt mit tilbehør til min kenwood står på bordet, for der er ikke lige plads til det - må til og sortere og prioritere :)
Senere i dag kommer der en opskrift eller to op :)

Og er I interesseret i og få en ugenlig madplan postet på bloggen?

Rigtig god dag! :)

mandag den 23. april 2012

Græsk olivenbrød


Mit første projekt med Mr. Ken blev dette lækre madbrød med kalamata oliven og dansk fetaost, nom nom nom hvor det smagte! :) Men bare husk at kalamata oliven smager meget igennem, så hvis man ikke er til oliven, så er det bestemt ikke den type oliven man skal bruge, så vil jeg nok anbefale nogle billigere oliven :)

Opskriften er fra Gyldendals Bagebog (som er helt fantastisk!)

Græsk olivenbrød - 1 stk

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 æg
  • ca. 500 g hvedemel
  • ca. 100 g fetaost
  • ca. 15 oliven uden sten
  • æg til pensling
Rør gæren i 1/2 dl lunkent vand, hvorefter tilsættes resten af vandet, som også skal være lunkent, samt salt, olivenolie og let sammenpisket æg. Rør det meste af melet i og ælt grundigt! Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca 30-40 min.
Ælt dejen let igennem. Tag 1/4 af dejen fra og rul resten af dejen ud i en aflang flade. 
Skær fetaosten i mindre tern samt oliven i mindre skiver og fordel det på dejen.
Rul dejen sammen som en roulade eller kringle på den lange led og form den til en ring på pladen med bagepapir. Den 1/4 dej du havde taget fra triller du til en bolle som skal fylde hullet i midten ud.
Lad dejen efterhævet lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensles med sammenpisket æg.
Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 min.
Afkøles på rist og spises som det er eller med en lille klat smør :)

Brødet smager rigtig godt til et tapas bord, pasta retter og kyllinge retter.
Mine forældre og jeg spiste brødet sammen med syltet artiskokker og det smagte eminent sammen!! :) 

Jeg vejede ikke min ost og oliven af, men det var ret tæt på de 100 g feta og tror jeg valgte 18 oliven.





Man kan helt se hvor blødt brødet er :)

OG HUSK NU AT JEG GIVER GRATIS VIP MENUCARD UD! :)
BARE KLIK HER - DET ER GRATIS OG UDEN BINDING. MED MENUCARD FÅR DU OP TIL 50 % RABAT PÅ UDVALGTE RESTAURANTER :)

søndag den 22. april 2012

Tip: Billig Støbejernsgryde..



Hvis du ligesom jeg gerne vil have en støbejernsgryde, men ikke har råd til den lækre Le Creuset gryde til 1100-1299 kr.
Så skal du kigge her! :)

Kløverblad har denne fine støbejernsgryde på tilbud i Bilka til 349 kr og det er en 2,5 L. Godt nok ikke en stor gryde, men den er en perfekt 1-2 pers. gryde og til de populære grydebrød.
Jeg ved, at jeg får meget glæde af min. Kan næsten ikke vente med og lave en lækker Osso Buco eller en lækker gryderet i ovnen i den :)

Så hvis I er fattig, men en køkkennørd ligesom jeg, så skynd jer ned i Bilka/A-Z efter sådan en fætter her :)



Grundet stilheden i dag er endnu engang pga. arbejde..
Jeg har valgt af forskellige grunde og sige Tak for nu på plejehjemmet, der venter nye udfordringer, som er for gode til og sige nej til - selvom det var hårdt og sige farvel til de dejlige beboere og kollegaer.. Men mon ikke de skal smage en kage en eller anden dag ;)
Og så fik jeg besøgt min kære farmor og inviterede mig selv på aftensmad hos min mor, hvor hun diskede op med rådyr, perlebyg salat og jeg havde medbragt græsk oliven brød (opskrift kommer).

Nu vil jeg gøre skoletasken klar og skrælle et par gulerødder, for i morgen starter endnu et nyt modul - kan ikke vente med og komme i gang! :) Dette modul handler nemlig og farmakologi og psykologi - det kan kun blive godt :)

lørdag den 21. april 2012

GRATIS VIP MENUCARD I 1 ÅR UDEN BINDING! :D




Jeg har fået mulighed for og tilbyde gratis VIP menucard i 1 år uden binding til alle dem som har lyst! :) 
Menucard koster normalt 499 kr, men nu har du mulighed for og få det helt gratis - ikke tosset vel? :)

Menucard er et rabatkort, der hver dag giver 30-50 % rabat på 180 restauranter i landet. Og der kommer flere restauranter til hver uge. Jo flere medlemmer, jo flere restauranter vil være med - så come and join us! :)


Du kan få det gratis VIP kort ved og klikke dig ind på linket her:



Og det er uden binding, hvis bare du framelder dig 1 mdr. inden det udløber.
Det gode ved menucard er at på 1 kort kan helt op til 3 pers. få rabat, så der er virkelig mange penge og spare! :) 

Så skynd dig ind på linket og få et gratis menucard, mens jeg har mulighed for og tilbyde dig det :) 






Indlægget er sponsereret i form af at jeg er blevet en del af menucard's ambassadør team. 



Eton mess med hindbær-hyldeblomst coulis..


Den lækre engelske klassiker var desserten, da jeg havde min familie til middag. Og trods at billedet ikke er af bedste kvalitet pga. lys, så er det en meget smuk dessert med den dybe, røde farve fra coulisen.. Og så smager den tosse godt :)
Igen fandt jeg inspiration fra Jamie Oliver, men jeg lavede nogle ændringer og  tilføjede blandt andet coulisen. Så I får opskriften som jeg lavede den :)

Eton mess med hindbær-hyldeblomst coulis - 6 pers

  • En portion Marengs (opskrift på marengs kommer længere nede i indlægget)
  • 1 vanillestang
  • 4 dl piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 400 g jordbær + 1 jordbær til pynt pr. portion
  • hindbær-hyldeblomst coulis (opskrift kommer længere nede)
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og for at få kornene fra hinanden, kan du tage 1 tsk sukker og blande ind i kornene. Pisk fløden sammen med vanillekornene og sukkeret til blødt skum - ikke helt fast som flødeskum. 
Skyld jordbærene og skær dem i ca 4 dele og bland jordbærerne med fløden.
Bræk marengsen i stykker og anret dem i en lille "dynge" på tallerken. Kom en god klat af fløde-jordbær blandingen og kom lidt marengs ovenpå igen. Afslut med og hælde lidt hindbær coulis på desserten og top desserten med et jordbær der er skåret ud som en vifte :)
Serveres med det samme, så marengsen ikke bliver blød.
Du kan også drysse lidt ristet mandelflager over desserten for og give det sidste pift :)


Grundopskrift på marengs 6-8 pers (stor portion)

  • 6 store æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1 tsk hvid eddike, et nip salt eller lidt citronsaft
Forvarm ovnen til 150 grader og beklæd en bageplade med bagepapir, så er det hele klar til marengsen er færdig.
Sørg for inden du går i gang at din skål + pisker du skal bruge til marengens er PINLIG renE, eller vil marengsen falde sammen og du skal kassere det hele. Her er det også vigtigt at der ikke er en lille klat æggeblomme i hviderne, da hviderne så heller ikke vil blive stive.
Pisk æggehviderne så stive at du kan vende skålen over hovedet uden at du får en paryk af æggehvider ;) 
Tilsæt sukkeret lidt af gangen og til sidst tilsætter du citron/salt/eddike. Nu skal massen piskes til den er helt glat og kridhvid, det vil tage ca 7-10 min. Marengsen er færdig når du kan tage en klat marengs mellem pege- og tommelfingeren og så skal det føles fuldstændig glat, du må ikke kunne mærke et sukkerkorn.
Hvis du har lyst kan du vende en smagsvariant i. Det kan fx. være lakridssirup, chokolade stykker, appelsinskal, nødder, safran, evt. chili? 

Kom marengsen på bagepladen, du kan enten lave en stor marengs, men du kan også lave små reder eller hjerter. Du kan give marengsen et lille gok med bagsiden af en ske, så får den fine små spidser.
Sæt bagepladen i ovnen i ca. 1 time, til marengsen er sprød på ydersiden og blød og sej i midten :)


Hindbær-hyldeblomst coulis - lille portion

  • 150 g hindbær fra frost - tøet op
  • 3-4 spsk flormelis
  • 1 spsk hyldeblomst koncentrat
  • 1/2 tsk vanille essens
Blend alle ingredienserne sammen (hæld endelig væden fra de optøet hindbær med), smag til og der mangler sukker eller hyldeblomst.
Si derefter massen så du får de små korn fra hindbærerne siet fra og så er coulisen klar til brug :)
Nemt og lækkert og kan sagtens holde sig nogle dage i køleskab. 





Hvis du vil se hvad resten af menuen stod på, så kan du se den HER :) 

fredag den 20. april 2012

Laks med middelhavs smag..


Denne her middelshavs inspireret ret var hovedretten, da jeg havde min skønne familie til middag.. Opskriften er fra Gordon Ramsay Fastfood med god samvittighed, og retten er ultra nem og hurtig og lave, hvilket jo også er det koncept som Gordon Ramsay går efter i denne kogebog. 
Jeg lavede ingen ændringer i opskriften, så jeg skriver den, som den står i bogen :)

Laks med middelshavssmag. 4 pers.

  • 4 laksefiletter a ca. 200 g uden skind (jeg brugte dog med skind og det fungerede fint)
  • 50 g soltørrede tomater i olie, halveret hvis de er store
  • En håndfuld basilikumblade
  • 50 g udstenede sorte oliven
  • 3 store fed hvidløg, pillede og skåret i tynde skiver
  • havsalt og sort peber
  • olivenolie til og stænke fisken og fadet med.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Læg laksefiletterne på et bræt med skindsiden nedaf. Brug en æbleudhuler til og lave 3-6 små huller i hver filet.
Bred de soltørrede tomater ud og læg et basilikumblad, en oliven og en skive hvidløgn på hver. Rul dem sammen og stik dem ned i hullerne i laksen. Krydr med salt og peber.
Læg laksefiletterne i en letsmurt bradepande. Stænk med olivenolie over laksen og bag filetterne i 5-8 min, til de er næsten gennemstegte - den tykkeste del af kødet føles eftergivende, når man trykker på det. 
Server dem gerne med en lækker tomatsalat til og noget lækkert brød.
Jeg serverede dem også med smør dampet spinat, hvilket stod rigtig godt til retten.. 



Det var lidt svært og udhule laksen da jeg havde med skind. Hvis du har en filet uden skind, så vil det være nemt :)




Virkelig en skøn lakse ret som smager af noget! :)
Bestemt ikke sidste gang jeg laver denne ret, og da vi jo også skal have fisk 2 gange om ugen eller mere, så er den her en oplagt mulighed for og lave en lidt anderledes fiskeret :) 

Havregrød med æblestykker og kanel..



Som rigtig mange andre så vil jeg gerne starte morgenen med en god solid portion havregrød :)
Men for at det ikke skal blive for kedeligt, så er det med og varierer og den her må man sige er en klassiker.. 

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 1 æble skåret i tern, gem lidt til toppen
  • kanel
  • evt sukker/flydende SØD
Sæt vand, gryn, æble og evt flydende SØD over og koge og lad det koge i ca 15 min, tilføj vand hvis du synes.
Serveres med et par stykker æbler på toppen og et drys med kanel og evt. sukker.
Nydes med et iskoldt glas mælk og så har du fået en god start på morgenen med en god mæthed og et stabilt blodsukker - og det er jo ikke tosset! :)



Senere i dag skal jeg til klassefest i Hjørring med hele sygeplejerske klassen og jeg er sikker på, at vi får en super hyggelig aften! Jeg glæder mig i hvert fald til og ses med dem alle uden for klasselokalet..
Og mon ikke at Hr. Ken og jeg skal lave vores første brød sammen i dag? :)
Og så var jeg lidt af en nørd igår og lånte kogebøger på biblioteket - lånte Almanak af Claus Meyer med hjem - sikke en moppedreng og der er nok omkring 2-300 opskrifter jeg gerne vil lave.. Puh! 

Håber I får en rigtig dejlig fredag! :) 



torsdag den 19. april 2012

Sprøde kæmperejer og stegte kammuslinger på bund af rucula..

Er hvad forretten bestod af til min søde familie.. 


Denne her ret er intet mindre end perfekt til en 3 retters menu. Det smager skønt, er super nemt og så mætter det dejlig let, så der er plads til endnu mere lækkert mad i maven :)
Opskriften har jeg fundet i Jamio Oliver "Jamie's Køkken", men jeg har dog tilføjet kammuslinger, da jeg simpelthen ikke kan stå for havets perle.. 

Krydrede, sprøde kæmperejer + kammuslinger på bund af rucula:

Til 4-5 forretter eller 2 hovedretter:

  • Olivenolie
  • 3 håndfulde brødkrumme, helst hjemmelavet
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 citron til servering
  • 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • 1 pakke store rejer (jeg brugte Argentinske rødrejer fra Princip! som smagte fantastiske)
  • 2 pakker store kammuslinger (igen brugte jeg dem fra Princip!)
  • 2 store, letpiskede æg
  • evt mel til panering - dette glemte jeg dog
  • salt + peber
  • 4 gode håndfulde rucola
Start med og forvarme din ovn til 225-200 grader og klargør et indfast fad som skal smøres med olivenolie.
Kom brødkrumme i en skål sammen med persille, citronskal, et skvæt olivenolie og parmesan. Bland det hele godt sammen og fordel blandingen på en tallerken.
Pil rejerne så de kun har halen tilbage. Vend rejerne i melet(det glemte jeg), dyp dem i de sammenpiskede æg og lad dem dryppe af, hvorefter de vendes i brødkrummen. Pres dem godt ind i det, så de bliver helt dækket. Læg rejerne i det olierede fad og sæt dem i ovnen i ca 10 min til de er gyldensprøde.

Vend hurtigt rucolabladene i en dressing bestående af olivenolie, citronsaft og salt+peber. Læg en håndfuld på hver tallerken sammen med en skive citron.

Nu kommer vi til kammuslingerne. De skal være helt tørre når de kommes på en knald, varm pande, ellers vil de koge. Krydre muslingerne med lidt salt og evt. peber inden de kommer på panden. Steg dem gerne i lidt olivenolie. De skal kun have ca 30-50 sek på hver side, da de ikke skal være gennemstegt. Dette kan godt være lidt svært og finde det rigtige tidspunkt og tage dem af panden, men ca max 2 min stegning i alt - alt efter hvor store de er. Jeg gav mine ca 50 sek. på hver side..

Når rejerne er færdige drysses de med lidt salt og så er retten klar til og blive anrettet og serveret. 



Inden de lækre rejer kom i ovnen.. 


Jeg vil virkelig anbefale jer og lave denne ret, hvis man er til skaldyr.
Og så kan man altid skifte de forskellige skaldyr ud med sin favorit :)



Græsk yoghurt med honningristet havregryn, mandler og jordbær..




Jeg ELSKER at jordbær er endelig kommet i butikkerne og selvom de er udenlandske, så kan jeg altså ikke lade være med og købe dem. Friske jordbær er min ultimative ynglingsfrugt, men frossen jordbær er jeg ikke helt pjattet med..
Og friske jordbær med græsk yoghurt smager bare tosset godt! :)
Så den anden morgen skulle morgenmaden består af lidt honningristet havregryn+mandler, friske jordbær og en god klat yoghurt. Hvis man reducere portionen lidt, så vil dette også være en super mellemmåltid :)

Honningristet havregryn og mandler 1 pers:
  • ca 1 dl havregryn
  • 1/2 håndfuld mandler, let hakket - ca 15-20 tsk.
  • 1-1 1/2 spsk honning
Varm en pande op og kom honning på. Når honningen begynder og smelte yderligere så bland havregryn og de let hakket mandler på panden og ellers rør rundt i en 5 min og voila - så er det færdigt :)

Til min portion har jeg brugt 3 store spsk mager græsk yoghurt, 6-7 jordbær og så portionen på honningristet havregryn ovenover og jeg blev meget mæt! :)


Senere i dag skal jeg mødes med en sød studie veninde på Penny Lane til en kop lækkert et eller andet :) Og så skal der sludres og mon ikke også vi skal kigge i et par butikker ;) 
Og så må jeg hellere få min cykel til en cykelhandler, for den er helt flad og jeg nægter og tage min bil til arbejde på sygehuset og jeg gider ikke gå :P Så den cykel må hellere blive lavet hurtigst muligt! 

Jeg håber I får en dejlig dag :) 

onsdag den 18. april 2012

Meet Mr. ken - aka. Kenwood Major Titanium! :D





Mr. Ken er min nye kærlighed..
Han kom igår med posten og jeg har ventet ham længe..
Jeg er sikker på at Hr. Ken og jeg vil få nogle fantastiske stunder sammen, når vi først har lært hinanden og kende ;) 

Der vil uden tvivl komme mange brød opskrifter herind nu, for har lavet en laaaaaang liste som Hr. Ken og jeg skal igennem, men først har jeg en aftale i eftermiddag som jeg skal til, så jeg må altså vente lidt endnu med og prøve Hr. Ken.. 

Men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at dette er det ultimative bedste køb jeg har gjort længe! Og jeg glæder mig til og udvide tilbehøret til ham..

Jeg har købt Hr. Ken hos SPARMOMSEN og deres service har været rigtig god, selvom jeg synes det var lidt underligt, at jeg skulle betale for portoen, når jeg købte for 4200 kr derinde - synes normalt man får fragten betalt når man køber for så mange penge! Men derudover, så har servicen været helt i top! :)

3 retters menu til mine søde familie..


Forret:
Stegte kammuslinger og krydrede, sprøde kæmperejer på bund af rucula.
Opskriften finder du HER :)



Hovedret: 
Middelhavslaks med tomatsalat, smørstegt spinat og pampasbrød.
Opskriften finder du HER :)



Dessert:
Eton Mess med jordbær og hindbær coulis med hyldebærblomst.
Du kan finde opskriften HER :)








Igår havde jeg min søde familie til spisning som tak for hjælpen med indflytning, så der skulle nogle lækre råvarer og en lækker menu til. Forretten er en som jeg uden tvivl vil lave igen, den smagte så dejlig og kan varierer mellem skaldyr som man har lyst..
Hovedretten skulle være fyldt med smag, men stadig over i den lettere afdeling af hovedretter, så der var plads til dessert. Så det blev til en lækker, fed laks fyld med soltørrede tomat, oliven, hvidløg og basilikum..
Desserten blev den engelske klassiker med et lille tvist - Eton mess. Tvistet ligger i hindbær coulisen, hvor jeg tilføjede hyldeblomst - yum! :)

Opskrift på disse 3 retter kommer i løbet af ugen og senere i dag tjekker jeg ind for og vise jer den nye mand i mit liv! :D