tirsdag den 31. januar 2012

Yai!




Se hvad jeg har hentet her til aften! :)
Jep, projekt lejlighed starter i morgen kl 13, hvor der bliver lagt nye tæpper på + Biva kommer med et hold møbler :)
Og nu skal I vist også snart have indlæg om, hvordan jeg vil indrette min lille hybel :)



Håber I nyder mandag aften :)

"hvad du har" tærte..


Aftensmaden her den anden dag, blev med missionen om at få tømt køleskabet lidt, inden det endnu engang skulle fyldes på..
I køleskabet havde vi en tærtedej, rest kogt hamburgerryg, tomater, rød peber, cremefraiche, æg, ost, løg, squash og avocado.. Og det hele fik vi brugt til retten :)

Salaten bestod af tomater og rødløg, som var vendt i en olie/eddike dressing, hvortil der var avocado..
I tærten kom der hamburgerryg, tomat, rød peber, alm. løg, squash, æg, cremefraiche og ost samt forskellige krydderier :)
Tærten smagte dejligt og salaten er dejlig frisk - skønt når man kan få brugt de sidste rester og så bliver man fri for at smide mad ud, hvilket er noget som jeg går meget op i (ligesom mange andre af Jer - heldigvis! :) ) 
Stop spild af Mad er helt klart en side, som jeg vil benytte mig af for at få gode råd til at gøre mit for, at vi kan få det gyselige store mængde madspild ned..

Er det noget I også gør meget i eller er kommet til?
Jeg kender desværre et par stykker, som "flittigt" smider en del ud - hvilket er en skam! 

lørdag den 28. januar 2012

Brownie med appelsinskal og mandler..



Sammen med lakridsmandlerne medbragte jeg også denne lækre brownie, da jeg havde sidste dag i praktikken.. Opskriften tager grund i en brownie jeg har lavet før, se opskriften her.
Jeg lavede 2 ændringer og det var, at jeg kom grovhakkede mandler og appelsinskal i. I får opskriften her for en god ordensskyld :)

Brownie med appelsinskal og mandler - 12-15 pers.. 

  • 250 g usaltet smør
  • 200 g mørk chokolade (70%)
  • 150 g groft hakket mandler
  • 100 g syltet appelsinskal (jeg brugte Dr. Öetkers)
  • 80 g sigtet kakaopulver
  • 65 g sigtet mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 350 g sukker
  • 4 store æg
  • Smeltet chokolade til pynt.
Smelt chokolade og smør over vandbad, hvorefter mandler og appelsinskal tilføjes.. Derefter kommer kakaopulver, mel og bagepulver i.. Derefter røres æggene i ét ad gangen. Der bruges ikke elpisker til denne opskrift, blot en røreske og nogle muskler, da det kun er æggene som skal røres godt ind. 
Bages ved en forvarmet ovn på 150 i ca 25 min.. Den skal være lidt levende og der skal sidde lidt dej på kødnålen, når man prikker i kagen :)

Kollegaerne var meget vilde med kagen og appelsinskallen gav et dejlig frisk løft til den ellers meget tunge kage :)

fredag den 27. januar 2012

Lakridsmandler..

Da jeg havde sidste praktikdag i tirsdags på Dronninglund sygehus, lavede Johanne(en anden spl.stu) og jeg en afskedsgave der bestod af diverse lækkerier - og mine kollegaer var ellevilde med lakridsmandler, så sådan en portion skulle de da have :) 



Opskriften er:
200 g mandler 
200 g hvid chokolade
5 spsk flormelis
1 spsk lakridspulver - jeg brugte rå lakrids fra Johan Bülow

Rist mandlerne ved middel/høj varme på panden eller i ovnen, de skal begynde og blive lidt mørke og dufte.. Lad mandlerne køle helt af..
Smelt den hvide chokolade i vandbad, hvorefter mandlerne hældes i.. Jeg lod mandlerne stå i den hvide chokolade i 15 min ca, for at køle chokoladen lidt af.
Hæl halvdelen af lakrids/flormelis ud på et stykke bagepapir, hæld mandlerne ud på pulveret og drys med resten af pulveret over dem.. Lad dem køle i ca. 15-20 min inden du begynder og skille dem af og vende dem rundt, så bliver de pæne i formen :) 

lørdag den 21. januar 2012

Et skridt videre ..

på vejen til at blive sygeplejerske! :)
Jeg bestod min eksamen igår, som var en klinisk eksamen og det gik super godt! Jeg fik nogle store ord med på vejen, som jeg stadig har lidt svært ved og forstå, så nu er jeg 2/7 del sygeplejerske! :) Utroligt at der allerede er gået 1 år.. Og min søde mor havde en buket tulipaner klar til mig, da jeg kom hjem fra praktik.. og så fejrede jeg min flotte eksamen med en lækker grå strikketrøje med Angora garn i, selvom det fælder så er den super lækker!

Jeg lovede Jer et indlæg igår, men jeg var gået fuldstændig kold igår.. Det var som om at min krop sagde STOP igår efter eksamen og arbejde.. Uger med søvn mangel og influenza indhentede mig, men man kan vel heller ikke forvente andet med så lidt søvn.. 


I dag har jeg været på Ulla Terkelsen, London i vestbyen i Aalborg med en veninde og hendes veninde, det var som altid hyggeligt på Ulla, hvor vi fik brunch og spillet Bezzerwisser.. Lige nu sidder jeg og overvejer og sætte lidt Grey's Anatomi på i stedet for MGP - undre mig stadig over hvor Mc Dreamy, Mc Steamy og Doctor Karev er henne på det sygehus jeg er på! :) 


Undskyld det meget tekst-tunge indlæg, men har ikke fået taget nogle billeder i et stykke tid, men mon ikke jeg skal i køkkenet snart igen :)

onsdag den 18. januar 2012

En lille update..

Her er stille, alt for stille og jeg undskylder for det, men sagen er den, at jeg endnu engang er i gang med eksamen.. Synes godt nok ikke at der er ret lang tid siden sidst jeg beklagede mig herinde.. Men sådan er det med de moduler, og det er bestemt ikke en skidt ting. Man skal bare lige være indstillet på alle de eksamener..

Min eksamen er på fredag i klinisk praktik. Jeg er heldigvis ikke nervøs, hvilket både er godt og skidt.. Godt fordi jeg er ret sikker i mine handlinger - skidt fordi jeg føler mig så godt rustet, at jeg har svært ved at tage mig sammen til og læse op.. Men det skal nok gå :) Har heldigvis en dejlig 2 mands stue som jeg skal til eksamen i..  


Jeg har ikke de vilde billeder og vise jer, hverken af mad, outfits eller stemningsbilleder - sikke en dårlig blogger jeg er! Men det kommer - snart kommer der noget ala "lejlighed in the making" :)
I morgen står den på budgetmøde med min bankrådgiver, vi skal lægge en plan  så jeg kan beholde min bil, nøj hvor er man afhængig af ens bil! 

Og så har jeg forresten fået solgt min ung hest! Endelig fandt jeg den perfekte ejer! Og hun er ved at falde til med de nye omgivelser og de andre heste - den nye ejer er så god til at give updates! Så nu kan jeg flytte med god samvittighed, utroligt at det hele lige skulle flaske sig på én gang :)

Men selvom at det hele flasker sig (hvad det ser ud til) så må jeg nok desværre indse, at det nedstående billede, ikke kommer til og ske i år :(
Ingen ferie i udlandet - økonomien er ikke til det og de tætte veninder har andre planer eller er lige så fattig som mig - hvilket mit rejsehjerte er knust over :(
Men så må jeg drømmer mig tilbage til Rhodos :)




Nu kommer der ikke mere snik snak herfra, bliver nødt til og få læst bare lige lidt :)
Selvom her er stille, så kan I tro, at jeg læser med hos jer andre! :)
I høre fra mig igen fredag - I promise :)

onsdag den 11. januar 2012

Jack Daniels burger..



er hvad jeg har kreeret til aften.. Jeg fik sådan lyst til burger og guacamole, så der var ingen vej uden om, jeg måtte i køkkenet.. 
Da jeg var i Tyskland købte jeg Jack Daniels barbeque sauce med hjem og MUMS hvor er den god! :)



Jeg har ikke som sådan en ingrediens med mængden på sagerne, men I får lige en liste, hvad jeg har puttet i kødet til bøfferne..

  • oksekød
  • salt og peber
  • Jack Daniels barbeque sauce
  • Rasp
  • 1 æg
  • tabasco
Æltes godt sammen til smag og konsistens er som man ønsker. Man får seriøst de mest saftige bøffer! 


Burgeren blev lavet af grov boller fra Bilka, chilimayo, salat, agurk, guacamole og bagt parmesanost, samt ovnkartofler m. chilimayo..  Nam, nam nam.. :)
Jack D skal i hvert fald findes frem næste gang jeg laver burger, det er helt sikkert!


Dagen i dag stod på møbel-køb efter praktik.. Jeg fik købt sofa m. chaiselong(denne er også en sovesofa, så mine gæster ikke skal ligge på gulvet:) ), spisebord + 4 lækre stole og reol/rumdeler.. Alle disse ting har jeg fundet i Biva og tror snart jeg laver et indlæg, om hvilke møbler og indretningsideer jeg går og tuller med :)

mandag den 9. januar 2012

Hjemvendt fra Kbh og mandagen er gået..

Jeg er hjemme fra København igen og det var en dejlig tur.. Der blev hygget, grinet, sovet længe, drukket vin samt øller på Scottish ved Rådhuspladsen, så det var en dejlig tur.. Der var ingen ture til Strøget eller indre København, da pigerne bor i Tåstrup, og det gør slet ikke noget, for det er heller ikke det, som er meningen med de her ture - og så spare jeg jo pengene, for tror ikke mit shoppegen kan klare Strøget uden at give kortet op ;)

Mandagen er startet med en hævet og øm hals, travlhed på arbejdet, underskrivning af lejekontrakten og derefter stod den på rundtur i diverse boligbutikker, og stort set alle møbler er fundet, nu mangler jeg bare og købe dem samt kigge i diverse genbrugsbutikker :)
I morgen bliver min dejlige hoppe solgt til en skøn familie, så håber at transporten går godt! :)

Aftensmaden i aften blev nem men lækker. Har besluttet mig for, at jeg også vil blogge om de aftener, hvor man ikke har gang i det helt store kulinariske køkken.. Så her er den ene del af min aftensmad, som stod på store, lækre rejer, æg og tomat. Den anden del stod på varmrøget laks med peber og naturel - mums! :)


Håber I har haft en dejlig weekend og at jeres uge er startet godt :) 

fredag den 6. januar 2012

Fantastiske fredag ..



Jeg har fået sovet længe, købt en ny sort kjole, købte smukke julekugler til 5 og 10 kr til næste jul, taget et varmt bad og nu sidder jeg og skal til og pakke en lille taske - for om 1 time drager jeg mod Aalborg lufthavn for at se nogle ualmindelig dejlige damer i KBH! :)
Jeg håber I nyder fredagen og den kommende weekend, og så bliver der stille herfra, da jeg ikke har fået lavet nogle planlagte indlæg til jer...

God weekend! :)

torsdag den 5. januar 2012

Måske er jeg bare en smule....

......
Forkælet.. Nej måske meget forkælet i dag!
Da jeg kom hjem fra praktik, som har været fantastisk på så mange måde - mere om det..
Så stod min søde mor parat med en KÆMPE kasse og med et stort smil. Jeg havde fortalt at Dronninglund(byen hvor jeg er i praktik på sygehuset) havde tilbud i hele byen, mange varer var sat 25-50 % ned og det var dette sær også..
Og sættet er intet mindre end fra Zwilling Joy, virkelig lækre gryder og jeg glæder mig nu endnu mere til at kokkere i min lejlighed.
Derud over havde hun købt 6 Margrethe skåle i hvid samt en elektrisk målekande, som kan tage gram, liter, cups og en mere jeg ikke kan huske :)



Jeg fik selv benyttet mig af udsalg efter praktik og med mig hjem kom den store ovale skål fra Le Cruset i rød. Og i sportsmaster fik jeg 2x sports shirts med hjem samt en sports BH til billige penge :)

I praktikken i dag var der midtvejsevaluering og fik så meget anerkendelse og ros, så det er dejligt og vide, at det man laver ikke er forkert, men helt korrekt.. Min vejleder gav mig den største kompliment jeg kunne få: Når jeg arbejder sammen med dig, så føler jeg at jeg står med en udd. kollega og ikke en elev. Så skønt! :)

Jeg håber, I har haft en dejlig dag.. :)
Jeg vil nu læse jeres indlæg for idag, mens jeg varmer mig under dynen og fryder over at jeg har studiedag i morgen og jeg rejser til KBH i morgen aften! :)  Yaaai!

onsdag den 4. januar 2012

Glimt af aftensmaden, mmmmh....



Pizza bagt på stenplade er bare tusind gange bedre end købte pizzaer!
Denne pizza er stærkt inspireret af min ynglingspizza fra Cape Town - kylling, feta, ost, tomatsovs. Og når den kommer ud af ovnen drysses den med olivenolie, groft salt og der kommes avokado på - MUMS! :)

mandag den 2. januar 2012

2011 blev året hvor jeg ..




  • Begyndte på mit rette element - sygeplejerske studerende..
  • Hvor jeg rundede de % 50 kg! 
  • Hvor jeg fik mit første 12 tal - og så endda 2 af dem! 
  • Begyndte at blogge! :) 
  • Var til Nibe festival for 1 dag, 600 kr og så hørte jeg kun 2 koncerter og valgte at sidde ved et telt og drikke øller - de dyreste øller i mit liv! Men nøj det var hyggeligt..
  • Besøgte Rhodos med dejlige Charlotte, min første ferie iført bikini - grænseoverskridende og SÅ dejligt :)
  • Blev sommeren hvor jeg nød masser af Mojito og strawberry daiquiri's i mig.. 
  • Fik besøgt Afrika pigerne + Helene et par gange i KBH.. 
  • Fik den skønneste lejlighed som jeg flytter ind i til jan/feb! :)
  • Blev året hvor jeg har trænet mere end nogensinde og det resulterede i at jeg løb mine første 5 km.. 

Dette var 2011 i den korte version, jeg er sikker på at jeg har glemt nogle vigtige punkter, for hvor har der sket meget godt i 2011.. Der har dog også været sine mindre gode oplevelser, men det er som om, at alt det gode opvejer for dette :)

Jeg plejer normalt ikke og skrive nogle desideret nytårsfortsæt ned, men det vil jeg altså nu, da det er en god motivationsfaktor - især når man deler det med jer her på bloggen :)

I 2012 vil jeg stræbe mig efter at ... 
  • Tabe de sidste 10-15 kg, så jeg når min normalvægt og vinder rejsen til London med min dejlige mor.. 
  • At jeg fortsætter de sunde madvaner og motionsvaner når jeg flytter for mig selv..
  • At jeg skal inden året er gået løbe 10 km på løbebånd..
  • Bruge mindre penge på tøj og make up og spare op til diverse regninger i stedet..
  • Fortsætte med de gode karakterer i skolen!
  • Blive bedre til at tage flere vagter på arbejdet..
  • Blive ved med at være så god en veninde jeg kan for mine venner..
  • Drikke mindre COLA! Puh det trænger jeg til!
  • Arbejde på min generthed over for fremmede, for er slet ikke genert overfor folk jeg kender, men det kan virkelig være en hæmmer overfor nye mennesker!
  • Blogge om flere opskrifter, også de små hverdagsretter, som jeg har været tilgængelig til at droppe og blogge om.. 
  • Sidste men ikke mindst: Hold humøret oppe og bliv ved med at smile ligeså meget som i 2011! :) 

Og så slutter jeg lige af med et par af mine ynglingsbilleder fra 2011 :)

















Tak for 2011! Og tak fordi I er verdens bedste læsere, jeg kunne ikke få nogle bedre end jer! :)

søndag den 1. januar 2012

01.01.12

Hej piger og drenge (hvis der er nogle hankøn der læser med :) ) 
Håber I er kommet godt igennem det nye år med et brag af en fest - det er jeg i hvert fald, så jeg har lidt ondt i håret i dag.. Og dét skal fejres med Rune Klan dvd boks, cola, citron-isvand og salt chips, men jeg putter mig godt ned under dynen i nattøj :) Håber mine tømmermænd er væk til i morgen, hvor hverdagen kalder igen..
Der kommer et "året der gik" indlæg formentlig i morgen og mon ikke også der kommer lidt tanker om 2012 på dette indlæg også :) 

Men nu vil jeg vende tilbage til Rune Klan, og så kan I lige se hvordan jeg så ud igår :) Jeg valgte og holde det meget simpelt og så knald på læberne :) 

Kjole Gina Tricot, strømpebukser Caroline Flemming, halskæde Vero Moda, Ur D&G




Håber ikke I har alt for ondt i håret ;)